Sljedbenici

petak, 11. svibnja 2012.

Uplaćivanje na online kladionicuUplata na stranu online kladionicu je jednaka kao i uplata na hrvatsku online kladionicu, samo što se ovdje radi o međunarodnom transferu, što znači da se umjesto kunskog koristi devizni račun.
Za početnike preporučamo debitnu karticu i/ili Moneybookers. Ovo je popis svih dostupnih metoda uplata i isplata na internet:
 • Bankovna doznaka (wire)
 • Debitna kartica
 • Kreditna kartica
 • Moneybookers
 • EntroPay
 • Neteller
 • Paysafecard
 • PayPal

Želite li što prije uplatiti na online kladionicu, učinite to svojom debitnom ili kreditnom karticom.

BANKOVNA DOZNAKA (WIRE TRANSFER)
Bankovna doznaka je najsporiji i najkompliciraniji način prebacivanja novca u online kladionicu. Osim što uplata traje 3-5 radnih dana, zajedno s uplatom morate negdje i naznačiti broj svog kladioničarskog računa kako bi uplata stigla upravo na vaš račun.
Ovu metodu uplate koristite jedino ako nemate nijednu drugu opciju.
U slučaju stranih online kladionica radi se o međunarodnom transferu, što znači da ćete morati uplaćivati u eurima. Koristit ćete IBAN broj računa i SWIFT kôd banke u koju uplaćujete. Ne zaboravite prema uputstvima koja ćete dobiti u vašoj kladionici naznačiti na koji kladiteljski račun treba doći uplata.
Mnoge hrvatske banke skupo naplaćuju devizne doznake. U Zagrebačkoj banci, općenito najgoroj banci na hrvatskom tržištu, ćete platiti naknadu 200 kn čak i ako uplaćujete samo nekoliko eura. U Erste banci je naknada 90 kn, u Raiffeisen banci 150 kn, a u Privrednoj banci 40 kn.
Bankovnu doznaku, ako ju već mislite koristiti, je najbolje koristiti za nadopunjavanje Moneybookers računa. 
Tada su transakcije s kladionicama puno brže (trenutačne), a registracija običnog deviznog računa na Moneybookersu povećava vaš limit transakcija. Kad registrirate svoj devizni račun na Moneybookers, ne upisujete IBAN, nego obični broj računa.
Da biste na Moneybookers mogli poslati deviznu doznaku, prvo morate dodati svoj račun na popis računa, i upisati podatke (ime banke, država, SWIFT, broj računa). Na neverificirani račun ne možete podizati novac.
Uplata deviznom doznakom (minimalno 5 €) automatski verificira taj bankovni račun na Moneybookersu i zatim svoj račun možete koristiti i za uplate i za isplate.

DEVIZNE DEBITNE KARTICE
Debitna kartica je ona kartica s kojom možete trošiti točno onoliko novca koliko imate na računu (na kartici) i za razliku od kreditnih kartica ne možete ići u minus. Standardne debitne kartice u Hrvatskoj su vezane uz kunski račun, i to su one kartice s kojima možete podizati novac na bankomatu ili plaćati u trgovini. Te kartice se ne mogu koristiti na internetu.
Postoje i debitne kartice vezane uz devizni račun. Te kartice na poleđini imaju sigurnosni CSC kod  i mogu se koristiti za međunarodne transakcije na internetu, pa tako i za uplatu i isplatu s kladionica. Najbolju karticu nudi Privredna banka Zagreb, što hrvatski kladioničari već godinama znaju. To je Visa Electron kartica vezana uz devizni tekući račun, koja je jednostavno savršena za naše kladioničarske potrebe. Novac možete podizati i na bankomatu, a karticu možete koristiti i za verifikaciju Moneybookers računa.
OTP banka nudi Visa Web Prepaid karticu, koja osim marketinški osmišljenog imena ne nudi ništa posebno. Veliki problem te kartice je što nije vezana uz devizni račun, nego uz kunski. To je jako glupo i znači da ćete uvijek plaćati proviziju za mjenjačnicu kad uplaćujete ili isplaćujete novac. Doduše, i na PBZ ćete plaćati proviziju prilikom podizanja novca ako dižete kune na bankomatu, ali možete i u banci podići eure...
Za devizne debitne kartice drugih banaka se raspitajte u svojoj poslovnici, ali nema razloga za korištenjem druge kartice osim one koja je provjerena, one PBZ banke. U većini banaka ćete biti suočeni s pitanjima zašto uopće otvarate devizni račun, za koju svrhu, što je vama da to radite i tako dalje. Tu su i naknade koje se razlikuju od banke do banke. Preporučamo PBZ, dovoljno je da ste punoljetni i da imate osobnu iskaznicu.
Odaberete li u kladionici uplatu debitnom karticom, upisat ćete broj kartice, datum isteka, i sigurnosni broj kartice, CSC (Card Security Code). Taj broj se nalazi na poleđini, tri znamenke. Novac će se odmah naći na vašem računu u kladionici. Kladionica ne može sama podignuti novac s vaše kartice, što znači da sami kontrolirate troškove i nema skrivenih naknada ili podizanja novca bez vašeg znanja. Podizanje novca na karticu traje 1-3 radnih dana.

KREDITNE KARTICE
Kreditne kartice se mogu koristiti samo za uplatu na online kladionice, ali se ne mogu koristiti za isplatu jer se novac ni inače ne može primati na kreditnu karticu.
Najveća prednost kreditnih kartica je to što su - kreditne. Ne morate imati novac na računu da biste se kladili, već se možete kladiti na kredit, odnosno novac kojeg sada koristite za klađenje plaćate s računom od kartice sljedeći mjesec.
Odaberete li u kladionici uplatu kreditnom karticom, upisat ćete broj kartice, datum isteka, i sigurnosni broj kartice, CSC (Card Security Code). Taj broj se nalazi na poleđini Visa i Mastercard kartica (tri znamenke) i na prednjoj strani American Express kartica (četiri znamenke).
Za informaciju, sigurnosni broj se kod Visa kartica zove CVC2, kod Mastercard CVV2, a kod American Expressa CID.
Sve kladionice prihvaćaju kreditne kartice Visa, Diners, American Express i Mastercard. Koju god imate, možete ju koristiti za trenutačne uplate na internetsku kladionicu.
Novac će se odmah naći na vašem računu u kladionici, a platit ćete taj iznos sa svojim računom od kartice sljedeći mjesec. Kladionica ne može sama podignuti novac s vaše kartice, što znači da sami kontrolirate troškove i nema skrivenih naknada ili podizanja novca bez vašeg znanja.
Za isplate ćete morati koristiti jedan od drugih načina transfera novca.

MONEYBOOKERS
Moneybookers je vaš online bankovni račun koji olakšava i ubrzava transakcije s online kladionicama. Nužan je za uspješno online klađenje. Sigurnost podataka je glavna značajka Moneybookersa, a i transakcije su najjeftinije, 1.80 € fiksno prilikom svake isplate na bankovni račun.
Transakcije s kladionicama su potpuno besplatne, a nema ni naknada za vođenje računa. Zato Moneybookers ima preko 11 milijuna otvorenih računa i 16 milijardi eura obavljenih transakcija od svog osnutka 2002. godine, i ne preporučamo transakcije s online kladionicama bilo kojim drugim putem. Moneybookers je jednostavno najpraktičniji.
UČLANJENJE
Učlanjenje je besplatno, treba vam samo e-mail adresa. Upišite svoje osobne podatke i odaberite lozinku. Na vaš e-mail će stići potvrdni kôd kojeg treba kliknuti. I vaš online bankovni račun je otvoren!
SREDSTVO UPLATE
Nakon otvaranja Moneybookers računa, taj račun morate povezati s nekim bankovnim računom. To može biti obični devizni žiro račun, debitna kartica ili kreditna kartica (samo za uplate, na kreditnu karticu se ne može primati novac).
Ako već nemate neko sredstvo uplate, najbolje je otvoriti devizni tekući račun u Privrednoj banci i tražiti Visa Electron karticu vezanu uz taj račun. Moguće je koristiti i druge debitne kartice, važno je samo da budu devizne i da imaju CVC kôd na poleđini, kod potpisa. U tom slučaju se kartica može koristiti za međunarodno poslovanje preko interneta.
Uplata se može izvršiti i preko deviznog žiro računa, ali u tom slučaju treba fizički otići u poslovnicu banke i napraviti deviznu doznaku na svoj Moneybookers račun.
VERIFIKACIJA DEBITNE KARTICE
Upišite podatke svoje kartice na Moneybookers i pokrenite verifikaciju. Moneybookers će povući nasumični iznos između 1.01 i 2.99 € s vaše kartice, a vi trebate otići do bankomata, banke, ili na internet bankarstvo, i pogledati koliko vam je točno oduzeto s kartice (na dvije decimale). Nakon toga upišite taj iznos u odgovarajuću kućicu kako biste dokazali da ste stvarni vlasnik kartice, i vaša kartica je verificirana i može biti korištena i za uplate i za isplate.
Napomena: Domaće banke razlikuju datum rezervacije sredstava (odmah) i datum stvarnog knjiženja (oko 3 dana kasnije). Ako Moneybookers kaže da ste upisali pogrešan iznos, a vi imate podatak s bankomata ili iz banke da je taj iznos točan, pričekajte nekoliko dana dok se vaš izvod iz banke ne promijeni. Obično se radi o razlici od 0.01 EUR između iznosa rezervacije i stvarnog iznosa koji je knjižen.
VERIFIKACIJA DEVIZNOG RAČUNA
Upišite podatke svog deviznog računa na Moneybookers. Otvorit će se novi ekran s podacima za uplatu. Te podatke prepišite ili isprintajte i odite u svoju banku izvršiti deviznu doznaku (minimalno 5 EUR). Doznaka mora ići s računa kojeg ste upisali na Moneybookersu i taj račun mora glasiti na vaše ime. Najjeftinija doznaka je u PBZ, naplaćuje se 40 kn. Ne zaboravite negdje na doznaci napisati "Reference ID" broj, koji govori Moneybookersu da novac uplati baš na vaš Moneybookers račun. Nakon što novac stigne, 3-5 dana, vaš račun je verificiran.
TRANSAKCIJE S KLADIONICAMA
Uplate i isplate na online kladionice su potpuno besplatne. I uplate i isplate se pokreću s kladionice, nakon čega će se otvoriti mali ekran koji od vas traži e-mail i lozinku Moneybookersa. Upisujete iznos uplate ili isplate i to je sve.
UPLATE I ISPLATE
Kad želite uplatiti na kladionicu, prvo uplaćujete novac na Moneybookers, a zatim na kladionicu. Kad radite isplatu s kladionice, novac prvo podižete na Moneybookers a zatim od tamo na svoj račun. Ovaj proces je vrlo jednostavan, povećava sigurnost, a i značajno ubrzava i pojeftinjuje transakcije kada želite podići novac iz jedne kladionice da biste ga uplatili u drugu.
Sve uplate (i na Moneybookers i s Moneybookersa u kladionicu) su trenutačne, osim devizne doznake kojoj je potrebno 3-5 radnih dana. Isplate s kladionice se obavljaju unutar 24 sata, a često i trenutačno - to ovisi o kladionici. Isplate s Moneybookersa na devizni žiro račun ili na debitnu karticu traju 3-5 radnih dana.
LIMITI TRANSAKCIJA
Novi korisnici Moneybookersa imaju standardne limite transakcija, koji mogu biti povećani verifikacijom dodatnih bankovnih računa, verifikacijom kućne adrese (Moneybookers šalje pismo na kućnu adresu) i samim vremenom provedenim kao član Moneybookersa. Maksimalni limit odlaznih transakcija je 24.500 € unutar 90 dana, limit dolaznih transakcija s debitne ili kreditne kartice je 5000 € unutar 60 dana, a limit po jednoj transakciji je 10.000 €.


ENTROPAY
EntroPay je revolucionarni servis koji vam omogućava da dobijete vlastitu plastičnu Mastercard međunarodnu debitnu karticu bez ikakvih pitanja. Novac od klađenja tada možete podizati na bilo kojem bankomatu. Svaki korisnik EntroPaya dobije virtualnu Visa karticu, što znači da ne dobije plastičnu karticu, već samo broj kartice i sigurnosni broj. Uplate i isplate tom “karticom” su moguće gdje god je na internetu prihvaćena Visa kartica. Servis je odličan, ali vrlo skup.
Nema velike razlike između podizanja debitne devizne kartice u nekoj od lokalnih banaka i podizanja debitne devizne kartice na EntroPayu, samo što je EntroPay skuplji. Ovim putem možete dobiti međunarodnu bankovnu karticu koja nije vezana za hrvatske banke, makar ćete banke koristiti za nadoplatu EntroPay računa.
Svaki korisnik može zatražiti i da mu se na kućnu adresu pošalje EntroPay Mastercard debitna kartica. Cijena izrade i slanja kartice je 7.49 EUR. Ovdje nije potrebno da uopće imate bilo kakav bankovni račun jer, čim novac stigne na karticu, možete ga podići na bankomatu ili plaćati tom karticom u bilo kojem dućanu u vašem gradu.
EntroPay je daleko najbrži način za podizanje novca s interneta. Slanje novca na EntroPay je skupo, plaća se provizija od 4.95%. Ali, zato je podizanje novca vrlo jeftino, plaća se fiksni iznos od 1.99 EUR za podizanje novca na bankomatu. Mala cijena za tako dobru i brzu uslugu, tek 0.19 EUR veća od Moneybookersove naknade.

Treba spomenuti i da ćete uvijek plaćati naknadu za mjenjačnicu, s obzirom da se na hrvatskim bankomatima novac ne može podizati u eurima. Naknada je 2%, ali sličnu naknadu plaćate i kad mijenjate eure u mjenjačnici, samo što tada ona nije tako vidljiva. Razlika u kupovnim i prodajnim tečajevima u bankama ili mjenjačnicama je inače oko 0,6%.

Za transfer novca između virtualne Visa kartice i plastične Mastercard kartice naknada je fiksna, 0.15 EUR, a za primanje novca iz kladionice provizija je 1.95%.

U pravilu, na novac kojeg zaradite na klađenju ćete ukupno platiti između 4 i 5% provizije EntroPayu.

Prednosti EntroPaya
 • potpuno izbjegavanje hrvatskih banaka
 • najbrže isplate (skoro trenutačno)
 • mogućnost podizanja novca na bankomatima
 • zavidni pogledi prijatelja (EntroPay Mastercard)

Mane EntroPaya
 • skupe naknade (cca 4-5% na cijeli iznos)

NETELLER
Neteller je, kao i Moneybookers, suvremen i brz način online plaćanja. Korisnik može brzo uplaćivati i isplaćivati novac s online kladionica, kockarnica i poker soba. Također se može trenutačno i besplatno primati i slati novac prema drugim Neteller računima.
Za nadopunu Neteller računa može se koristiti bankovna doznaka, debitna kartica ili kreditna kartica. 
Neteller je ušao na hrvatsko tržište 2009. godine i bilježi veliki rast popularnosti među hrvatskim korisnicima, pogotovo otkad je i u Hrvatskoj (od 1.1.2012.) dostupna besplatna plastična Mastercard kartica.
Plastična kartica je dostupna u Hrvatskoj
Neteller svojim korisnicima nudi i besplatno izdavanje Net+ Prepaid Mastercard kartice s kojom se može plaćati na bilo kojem prodajnom mjestu bez naknade. Naknada za podizanje novca na bankomatu je 4 EUR, a provizija mjenjačnice ako se mijenjaju valute je 2.95%.
Da biste uzeli svoju Mastercard karticu dovoljno je učlaniti se u Neteller i zatražiti karticu. Učlanjenje je besplatno, kao i kartica. S Net+ Prepaid Mastercard karticom se možete kladiti u stranim online kladionicama i podizati novce direktno na bankomatu. Bez podizanja novca na račun u Hrvatskoj. Vaša Net+ kartica je vaša direktna veza s online kladionicama.
S obzirom da se ovdje radi o novčanim transakcijama, zbog sigurnosti je potrebno Netelleru dostaviti dokaz svog identiteta, uglavnom se radi o skeniranoj osobnoj iskaznici i nekom računu (TV, internet, mobitel) koji glasi na ime korisnika. Znači, manje nego što traže hrvatske banke.

PAYSAFECARD
Ovo su bonovi poput onih za mobitel. Mogu se kupiti samo u zemljama Europske unije (npr. Slovenija) i prilikom uplaćivanja na online kladionicu treba unijeti 16-znamenkasti kôd s bona. Bonovi dolaze u apoenima od 10, 25, 50 i 100 €. Prilikom plaćanja se ne mora iskoristiti puni iznos bona, već može i djelomično. Ovo je vrlo praktičan (i besplatan) način uplaćivanja novca na online kladionice, poker sobe ili kockarnice.
Problemi na koje se ne misli
Problem nastaje kod isplate jer se na bon, naravno, ne može primati novac. Dakle, Paysafecard (kao i kreditna kartica) može služiti samo za uplate, dok će se za isplate morati koristiti neka druga metoda. Osim toga, iznos koji imate na Paysafecardu negdje morate potrošiti, ne možete višak podignuti s računa ili platiti nešto u dućanu. To je velika mana ovakve metode plaćanja, i tjera vas da uvijek u potpunosti iskoristite iznos s bona, čak i ako se predomislite ili vam zatreba tih 10-15 € viška za drugu svrhu.
Paysafecard, ako govorimo o brzim uplatama, nema nijednu prednost nad debitnim karticama, osim što se na direktne uplate s debitnih ili kreditnih kartica naplaćuje provizija, uglavnom 2.50%. S druge strane, Paysafecard, čiji iznos potpuno morate negdje potrošiti, je inferioran kreditnim karticama, gdje možete trošiti uz odgodu plaćanja.
Gdje kupiti?
U Hrvatskoj se Paysafecard ne prodaje, osim kod preprodavača koji će zaračunati proviziju i do 8% (i onda će vas to koštati više nego 2.50% koje biste platili za uplatu običnom debitnom karticom koju možete dobiti besplatno u PBZ banci!).
Paysafecard možemo savjetovati kao brzi način uplate onim osobama kojima nije problem skočiti u Sloveniju po bon. Ali, i dalje mislimo kako je kombinacija debitna kartica / Moneybookers ili Neteller najbolji način uplate, a Paysafecard ne pruža nikakve posebne pogodnosti u odnosu na tu kombinaciju. Paysafecard svoju popularnost duguje jedino jednostavnosti, ali u velikoj su zabludi svi oni koji odaberu Paysafecard zbog lijenosti i onda se nađu u nebranom grožđu kad osvojeni iznos na kladionici negdje treba i isplatiti. Na Paysafecard ne ide.

PAYPAL
PayPal se ne može koristiti za uplatu na kladionice, poker sobe i kockarnice. Ipak, zbog velikog broja upita što je sa PayPalom, kao i popularnosti eBaya, objasnit ćemo što je PayPal i kako se njime plaća na eBayu.
Sigurnosni posrednik
Kao i Moneybookers, Neteller i EntroPay, i PayPal je sigurnosni posrednik u transakcijama, čija je svrha da nikome ne morate otkriti osjetljive podatke svoje debitne ili kreditne kartice. Te podatke zna u ovom slučaju samo PayPal, a prilikom transakcije trgovcu dajete samo e-mail adresu vašeg PayPal računa i ništa više.
Uplata na PayPal
Za razliku od gore spomenuta tri online servisa, PayPal nije virtualna banka, odnosno, ne možete uplatiti novac na svoj PayPal račun. PayPal je samo asistent koji čuva osjetljive podatke. Dakle, plaćate li nešto PayPalom, novac samo "prođe" kroz PayPal i završi na računu trgovca kojem šaljete uplatu. Zapravo, PayPal služi samo kako bi sakrio podatke vaše kreditne kartice trgovcu.
Za građane Hrvatske zasad nije moguće primiti uplatu preko PayPala, već samo plaćati PayPalom. Plaćanje PayPalom je besplatno, a sve provizije i naknade plaća samo onaj koji prima novac.
Kako kupiti na eBayu
Najrašireniji oblik kupovanja na eBayu je putem PayPala. Da biste kupovali preko eBaya, trebate se besplatno učlaniti u PayPal. Nakon toga trebate na svom PayPal računu prijaviti debitnu ili kreditnu karticu. Običan bankovni račun ne preporučamo zbog sporosti. Nakon što upišete podatke svoje kartice (broj kartice i CSC kôd s poleđine kartice), automatski će biti oduzeto $1.95 s vaše kartice i pridodano vašem PayPal računu. Tada je verifikacija kartice završena, odnosno potvrdili ste PayPalu da ste vlasnik spomenute kartice.
Novac kojim mislite plaćati na eBayu treba biti raspoloživ na vašoj kartici, debitnoj ili kreditnoj. Kada nađete artikl koji želite kupiti na eBayu, kao sredstvo plaćanja odaberite PayPal, provjerite da je cijena točna, i upišite podatke svog PayPal računa (e-mail adresu i šifru). Novac će biti oduzet s vaše kartice i poslan trgovcu, a artikl uskoro isporučen na vašu kućnu adresu koju ste naveli prilikom registracije na eBay. Doista je jednostavno.
Kreditnu karticu (Visa, American Express, Mastercard - PayPal ne podržava Diners) mogu dobiti samo zaposleni građani, a debitnu karticu mogu dobiti svi punoljetni građani. Preporučamo Visa Electron karticu PBZ vezanu uz devizni tekući račun. Otvorite devizni tekući račun u PBZ banci i zatražite Visa Electron karticu, stići će poštom za nekoliko dana.
Zašto se PayPalom ne može uplatiti na kladionice?
Razlog vjerojatno leži u činjenici da je PayPal američki servis, a online klađenje je u Sjedinjenim američkim državama zasad zabranjeno. Ovime PayPal gubi puno novca, koji ide ostalim online servisima poput Moneybookersa, ali nijedna kladionica ne prihvaća uplate putem PayPala i zasad će vjerojatno i ostati tako
SIGURNOST NOVČANOG POSLOVANJA

Sigurnost novčanog poslovanja na internetu, odnosno online transakcija, je predmet dvojbe kod mnogih korisnika interneta. Stanje stvari nije bilo idealno na samim počecima internetskih transakcija, ali danas je sve drugačije. Istražili smo što to znači za online klađenje i koji je koeficijent da ćete danas biti prevareni.
Prijevare i krađe podataka 90-ih
Imidž online poslovanja je ozbiljno narušen prijevarama koje su se događale 90-ih godina, kada je bilo nesigurno uopće ikome preko interneta davati broj kartice. Javili su se razni modeli osiguranja. Moneybookers, osnovan 2002., je zaustavio sve prijevare.
Moneybookers je uveo revoluciju u internetsko poslovanje time što je sebe ponudio kao posrednika između prodavača i kupca, i to tako da prodavač i kupac ne znaju osjetljive informacije jedan o drugom. Sve te informacije čuva Moneybookers, a prodavač i kupac razmjenjuju samo e-mail adresu. Sve kupnje može inicirati samo kupac, što je glavni princip sigurnosti.
Prijevare danas
Više nije moguće da vam netko ukrade karticu, ili da vam naplati više nego što treba. Tako biznis propada u vrlo kratkom roku. Ono na što treba paziti je legalna kupovina nečega što ne vrijedi. Kako možete kupiti mačka u vreći u dućanu, tako možete i na internetu. Pogledajmo što to znači u slučaju kladionica.
Prijevare kladionica
Bilo ih je, ima ih, i bit će ih. Neke kladionice ne isplaćuju dobitke, neke namjerno otežu s isplatama. Ono što treba brinuti igrače nije namjera kladionica da prevari ili ne, jer nijedna ne ide za tim, već financijska stabilnost kompanije.
Pointbetov poučak
Krajem 2006. godine je tada jedna od najpopularnijih kladionica na svijetu ušla u probleme. Došlo je do nesrazmjera novih uplata i traženih isplata. Priča je završila tako da se Pointbet raspao i ostao dužan 4.5 milijuna dolara igračima. Pointbet je potpuno nestao s lica Zemlje, u toj mjeri da se danas na internetu ne može naći niti jedan njihov logotip.
Pointbetov slučaj je uozbiljio sve ostale kladionice i pogotovo kladioničarsku zajednicu, koja je od tada puno kritičnija i opreznija. Sada se financijska stabilnost kladionica detaljno provjerava na dnevnoj bazi da bi se odmah uočili znakovi opasnosti.
Kako znati je li kladionica sigurna
Pogledajte financijsku stabilnost tvrtke i znat ćete. Uzet ćemo dvije kladionice kao primjer.
Broj korisnika je veliki pokazatelj stabilnosti tvrtke. Ako Unibet ima 4 milijuna igrača, financijski je vjerojatno jači od kladionice u kojoj igra tristo tisuća igrača. Drugi veliki pokazatelj je i status tvrtke.
Hrvatski Supersport je d.o.o., što u prijevodu znači da vlasnik neće odgovarati osobnom imovinom ako vam ostane dužan. I da mu možete staviti soli na rep. Unibet je dioničko društvo (UNIB-SDB) s vrijednošću dionica od 450 milijuna EUR. Poslovanje Unibeta reguliraju i provjeravaju: Global Gaming Guidance Group, eCOGRA, European Gaming and Betting Association, švedski zakoni, malteški zakoni, zakoni EU i međunarodni zakoni.
Supersport posluje po hrvatskim zakonima. Ako ne znate što to znači, na svom sljedećem listiću pogledajte je li 50 kn uplate baš 50 kn uplate ili možda 47,50.
Financijski izvještaji Unibeta, inače – glavnog sponzora Valencie CF, su dostupni na stranici www.unibetgroupplc.com. Supersportovi financijski izvještaji su poslovna tajna.Nema komentara:

Objavi komentar